СТРУКТУРНАЯ МОДЕРНИЗАЦИЯ АГРОПРОДОВОЛЬСТВЕННОГО КОМПЛЕКСА КАК ФАКТОР РОСТА ЕГО КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТИ Structural modernization of the agro-food complex as a factor of growth of its competitiveness
Ермолова О.В., д.э.н., ИАгП РАН O. Yermolova, doctor of economic sciences, IAgP RAS
Анализируются особенности структурной адаптации отраслей агропродовольственного комплекса России в условиях членства в ВТО. Для характеристики конкурентоспособности отраслей использовались показатели рентабельности, концентрации производства, соотношения отечественной и импортной продукции на рынках, уровень поддержки товаропроизводителей. The paper presents an analysis of the peculiarities of structural adaptation of the Russian agro-food complex’s branches in the context of WTO membership. To characterize the branches’ competitiveness we used such indicators as profitability, concentration of production, ratios between domestic and imported products on the markets, rates of support to producers.
Ключевые слова: структура, конкурентоспособность, агропродовольственный комплекс, институты, конкуренция, цены, инфляция, приоритеты, ВТО Keywords: structure, competitiveness, agro-food complex, institutions, competition, prices, inflation, priorities, WTO
Скачать файл: Скачать